Menu 1

Friday 23 November 2012

Serà un dia que durarà anys...


Aquest no ha estat un camí fàcil, han estat anys i anys de feina des de baix, però ara ja som aquí. Aquest no ha estat un camí planer, ens ho han posat difícil amb repressió, persecució política i silenci als mass Mèdia, però ara ja som aquí. Aquesta no ha estat una fita senzilla malgrat la seva repressió i silenci mediàtic implacable, hem sortit una i altra vegada al carrer en defensa de tot allò que hem considerat i considerem just, per això ara som aquí. Som aquí per continuar fent camí, per no abaratir el somni. Perquè la nostra petita pàtria com deia Pere Quart potser és petita, però jo la somio completa.

Avui hem decidit fer un pas endavant un pas més en la lluita per atènyer els objectius que ens hem marcat: esdevenir Poble i persones lliures. Avui hem decidit que estem a punt, que som al carrer però que també volem ser al si de les seves institucions perquè no renunciem a cap dels camins de lluita. Avui hem decidit alçar la veu i apujar el grau de confrontació amb l’estat espanyol i les classe dominants d’aquest país. Perquè aquesta terra i la seva gent necessita un canvi d’arrel i com deia Lenin sense confrontació no hi ha canvi de l’status quo.

Aramateix transformar la societat i avançar cap a la utopia no és d’il·lusos, ans al contrari, és la ferma convicció d’unes persones que ja fa temps que caminem i que avui hem accelerat el pas per canviar d’arrel aquest sistema de desigualtats amb la convicció revolucionària de fer-ho possible.

Som aquí perquè sentim les bufetades constants que reben les classes populars com si les rebéssim nosaltres mateixos cada vegada que els poders fàctics econòmics decideixen que poden reblar el clau un mica més segons els seus interessos.

No som aquí per fer rèpliques i contrarèpliques de manera perpètua transformant la política en poc més que un espectacle de morboses declaracions basades en discursos buits de contingut. No som aquí per defensar la democràcia representativa que es tracte de dividir-se el poder entre liberals conservadors i liberals progressistes.

Que perquè hem tardat tant a decidir el nostre pas a les institucions del Principat? Doncs perquè la nostra lluita prové de la mobilització i l’autoorganització, la nostra és una lluita basada en les complicitats amb les classes populars. Perquè el nostre és un moviment de consciència, la voluntat de la modificació de les circumstàncies.

Des d'aramateix tinguem-ho clar, caldrà ser clars i contundents, mantenir-nos ferms, perquè la resposta d’Espanya serà brutal. Serà brutal, sí. Però com deia el Che “quan un poble esdevé conscient del què és capaç de fer, ho dur a terme amb una passió revolucionària, aclaparadora i contagiosa” que ens portarà atènyer allò que volem: dignitat i justícia.