Menu 1

Friday 11 January 2013

Declaració de Sobirania del Poble Català

Respecte la presentació de Declaració de Sobirania del Poble Català, diré que em sembla bé que algú ja l'hagi posat damunt la taula. Cal anar per feina que fa més de 300 anys que estem sota dominació espanyola i aquesta era una formalitat necessària per avançar. Malgrat que sembla un escrit enllestit amb excessiva rapidesa, és més que suficient. Pot ser millor, sens dubte. Hauria de ser més breu, sens dubte. Però siguem pragmàtics això és una pura formalitat, la veritable declaració de sobirania serà la futura constitució catalana aprovada pel poble català.

Algú l'haurà d'escriure...
Mentre alguns fan la paperassa per la secessió i altres preparant estructures d'estat, alguns altres haurien de començar a pensar en redactar la veritable mare dels ous: la futura constitució de la República Catalana. Aquesta és importantíssima, doncs la base de la opció del Sí a la consulta ha de tenir una base sòlida, més enllà del fet ja demostrat del fracàs/estafa de l'Espanya de les autonomies i de la realitat del poble català com a subjecte polític, jurídic, cultural i econòmic.

No serà fàcil perquè...

Espanya és un estat inventat basat en idees imperialistes des de principis del segle XVIII, i tracte Catalunya amb la mateixa idea que tenia llavors. D'una banda el PP, el d'aquí i el d'allà, sempre ho han tingut clar, ells van guanyar el 1714, el 1939 i el 1978, i s'ha acabat el bròquil. Mentre d'altra banda, els subdits del PSOE amb sucursal a Catalunya que es presenten com a PSC ja han decidit. 1 neguen Catalunya com a subjecte polític i 2 neguen el dret universal al dret a l'autodeterminació del pobles. Bé, tots plegats els típics demòcrates, oi?

La UE com a preocupació absurda...
Només hi ha una cosa que no en entenc i que demostra que els que han escrit la declaració són més papistes que el Papa respecte la UE. El punt 5 és Europa, bé més aviat UE. No entenc que uns del punts sigui Europa o només Europa, si parla de marc de relacions directes cal parlar de Mediterrània també i si es parla de principis o drets humans cal parlar de la declaració de drets humans de les Nacions Unides. Però sobretot el què em sorprèn és que es digui "Es defensaran i promouran els principis fundacionals de la UE, (...)" abans de parlar de la carta de les Nacions Unides de la declaració dels drets humans. Tot i que entenc que es parli que el marc juridico polític actual és Catalunya o la Comunitat Autònoma Catalana que és sobre la qual Generalitat té competència, és parli d'UE abans del conjunt cultural i lingüístic del poble català, els Països Catalans.

Queixes sistemàtiques...
Que CiU i ERC hagin presentat "La Declaració de Sobirania" és normal, doncs jo això ja ho vaig llegir a l'acord de govern que varen signar. Potser que els altres en comptes de protestar, ens posem a fer política collons! No esperem a què el govern faci per poder protestar. Cal avançar-nos als esdeveniments, i si cal redactar la nostra pròpia proposta. La presentem i avancem cap al consens, cap un sol document consensuat amb la resta. Tenim un any per trobar punts d'encontre, això només acaba de començar.