Menu 1

Saturday 4 April 2015

Catalunya, Full de ruta 2015 – 2017, QUÈ FER?

Full de ruta 2015 – 2017
Procés constituent de l’estat català

Atès l'objectiu de convertir les eleccions autonòmiques del 27 de setembre de 2015 en eleccions plebiscitàries i constituents s'estableixen els acords programàtics previs que es prescriuen en el punt "A".

Atesa l'excepcionalitat dels comicis s'acorda la lectura dels resultats que es prescriuen en el punt "B".

Aquests acords en cap cas quedaran supeditats a la vigència jurídica constitucional espanyola. Per consegüent, els acords que es prescriuen són el següents:

A). Acords programàtics:
  1. Compromís, en cas d'obtenir la majoria necessària, de materialitzar la declaració d'independència del principat de Catalunya, l'endemà mateix de les eleccions.
    1. Signatura del document per part de les forces polítiques i socials, pertinents, en seu Parlamentària, el 28 de setembre de 2015.
    2. Signatura del document per tal de constituir corts constituents per part de les forces polítiques i socials, pertinents, en seu Parlamentària, el 28 de setembre de 2015.
    3. Signatura del document oficial de comunicació internacional de declaració d’independència dirigit a les institucions internacionals reconegudes en la documentació de l’informe del CATN(1).

  2.  Constituir el nou Parlament
    1. Presa de possessió dels càrrecs electes la setmana del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2015
    2. Iniciar la constitució del nou govern d’acord amb els resultats de les eleccions del 27 de setembre de 2015 per part del conjunt de forces signatàries dels acords 1.1 i 1.2. 
    3. El nou president serà el cap de llista més votat de les candidatures que sotasignin els presents acords

  3. Constituir un nou Govern de concentració nacional
    1. Aprovar la llei de transitorietat, per part de les forces polítiques constituïdes en seu Parlamentària, en la data que acordin les forces polítiques signatàries dels acords 1.1 i 1.2 del 28 de setembre de 2015.
    2. Iniciar el procés de redacció de la nova constitució catalana 
      • Constitució d’una comissió tècnica de treball en seu parlamentària
      • Constitució d’una comissió política de treball oberta a les forces de la plataforma nacional per la independència (2)
    3. Pressupostar i executar les noves estructures d’estat per l’any 2016 

  4. Integració d’observadors internacional per tal que es garanteixin les condicions democràtiques del procés.

  5. Negociació amb l’estat espanyol del procés de ruptura democràtica amb la monarquia parlamentària espanyola.

  6. Ratificació, via referèndum, del nou text constitucional per sufragi universal el 27 de març de 2017 (3).

B). Lectura dels resultats de les eleccions convocades pel 27 de setembre de 2015
  1. Les eleccions autonòmiques de la comunitat autònoma del principat de Catalunya esdevindran plebiscitàries si:
    1. Els partits polítics que concorren a les eleccions del 27 de setembre de 2015 adopten els acords programàtics del punt A i els seus apartats 1, 2, 3, 4, 5 i 6, en els seus respectius programes electorals,

  2. La victòria de les forces polítiques que adoptin aquests acords faran la lectura dels resultats obtinguts pel conjunt de la comunitat autònoma catalana del proper 27 de setembre de 2015 de la manera següent:
    1. Majoria absoluta d’escons al Parlament de Catalunya, és a dir, 68 diputats o més.
    2. Majoria absoluta de sufragis al Parlament de Catalunya, és a dir, el 50% més 1 sobre el vot directe a partits polítics amb representació al Parlament entrant del 27 de setembre (4).


Abril de 2015, Sabadell, Països Catalans

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 Consell Assessor per la Transició Nacional
2 Nova plataforma hereva de la plataforma nacional pel dret a decidir oberta a organitzacions polítiques i socials, a designar per part de les forces polítiques constituents i signants dels acords 1.1 i 1.2
3 El 27 de març de 2017, s'estipula com a data límit no pas com a data assignada, d'acord amb el fet que hi hagi les condicions suficients per dur a terme el referèndum
4 És a dir, que s'entén que si en un referèndum els vots que es comptabilitzen com a vàlids són els vots al sí i al no, la resta hauran de ser considerats nuls. En aquests comicis extraordinaris es comprèn que els vots a candidatures sense representació hauran de ser comptats com a nuls i per tant es comptabilitzaran només els vots emesos a candidatures amb representació al Parlament.