Menu 1

Thursday 16 July 2015

Interpretació de resultats en clau plebiscitària: Escons i Vots

Atès que l'objectiu és convertir les eleccions autonòmiques del 27 de setembre de 2015 en eleccions plebiscitàries caldria acordar per escrit quina serà la lectura dels resultats:

Proposo que la victòria del sí a la independència s'obtindria si la candidatura de Junts pel Sí i la candidatura de la CUP - Crida Constituent obtenen pel conjunt de la comunitat autònoma catalana, el proper 27 de setembre de 2015, els resultats següents:
  1. Majoria amb escons al Parlament de Catalunya, és a dir, 68 diputats o més.
  2. Majoria amb vots de les candidatures presents al Parlament de Catalunya, és a dir, el 50% més 1 sobre el vot directe a partits polítics amb representació al Parlament entrant. És a dir, que s'entén que si en un referèndum els vots que es comptabilitzen com a vàlids són els vots al sí i al no, la resta hauran de ser considerats nuls. En aquests comicis extraordinaris es comprèn que els vots a candidatures sense representació hauran de ser comptats com a nuls i per tant es comptabilitzaran només els vots emesos a candidatures amb representació al Parlament.
Per fer-ho clarificador ho exemplifico a continuació d'acord amb els resultats de les eleccions autonòmiques de 2012 al Parlament de Catalunya (enllaç):
MAJORIA AMB ESCONS
MAJORIA AMB VOTS
TAULA DE RESULTATS OFICIALS DE 2012 AL PARLAMENT CATALA

Per consegüent, si les candidatures pel sí a la independència tenen majoria al parlament continuo pensant que la unitat s'ha de basar en la unitat d'acció del 28 de setembre, cliqueu el link de sota per veure la proposta de full de ruta: